Másfél év börtön Hunvaldnak

A volt polgármester mehet haza, mert 2,5 évet már lehúzott előzetesben. Gál György elsőrendű vádlott nyolc és fél évet kapott.

Másfél évi börtönbüntetést szabott ki első fokon a Fővárosi Törvényszék Hunvald Györgyre, Erzsébetváros korábbi szocialista polgármesterére. Mivel Hunvald korábban már 2,5 évet töltött előzetes letartóztatásban, így, ha ez az ítélet jogerőre emelkedne, már nem kellene börtönbe vonulnia.

A volt polgármester mehet haza, mert 2,5 évet már lehúzott előzetesben
Hunvald György

Az ügy elsőrendű vádlottja, Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnöke 8 és fél évi börtönbüntetést kapott. A bíróság egyebek mellett hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, csalás, vesztegetés és okirat-hamisítás miatt marasztalta el a vádlottakat. A bíróság már az ítélethirdetés előtt közölte, hogy Gált ismét előzetes letartóztatásba helyezi. Ennek megfelelően a tárgyalóteremben lévő büntetés-végrehajtási dolgozók nyomban meg is bilincselték az elsőrendű vádlottat.

Hunvaldnak 21 millió, Gálnak pedig 366 millió forint kártérítést is kell fizetnie Erzsébetvárosnak. A volt polgármestert hűtlen kezelés, okirathamisítás és hivatali visszaélésben találták bűnösnek, felmentették viszont a csalás vádja alól, Gál Györgyöt csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és okirathamisítás miatt marasztalták el. A harmadrendű vádlott, Kardos Péter egy év börtönt kapott.

A 13 vádlott közül a törvényszék Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselőt hivatali visszaélés miatt fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.