Martonyi: Helló, Afrika!

Afrika felé kacsinthat a magyar kormány, Martonyi a magyar kül- és gazdaságpolitika fontos célterületeként határozta meg a világ legszegényebb kontinensét.

Magyarország stratégiai partnerként tekint Marokkóra - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor csütörtökön fogadta Szaad ad-Din al-Oszmanit, az északnyugat-afrikai ország külügyminiszterét.

Az Országgyűlés sajtóirodája a találkozóról az MTI-t tájékoztatva azt is tudatta, hogy Szaad ad-Din al-Oszmani nagyra értékelte Marokkó és Magyarország kapcsolatát, kiemelve azt a szerepet, amelyet a két ország parlamentjei közötti együttműködés a kétoldalú kapcsolatokban betölt.

Kövér László hangsúlyozta, hogy Magyarország a továbbiakban is támogatja és elősegíti a kapcsolattartást Marokkó és Európa országai között.

A házelnök javasolta tárgyalópartnerének a parlamenti bizottságok közötti együttműködés lehetőségeinek kihasználását - olvasható a közleményben.

Szaad ad-Din al-Oszmani csütörtökön tárgyalt magyar kollégájával, Martonyi Jánossal. A megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a magyar külügyminiszter arról beszélt, hogy Marokkó ideális kiindulópontja lehet a magyar vállalatoknak Afrika felé, a magyar kül- és gazdaságpolitikának jelenleg fontos célterülete az afrikai kontinens egésze. Szaad ad-Din al-Oszmani üdvözölte, hogy a magyar-marokkói kapcsolatok az utóbbi időben elmélyültek, és a két ország a kereskedelmi, politikai és kulturális kapcsolatainak továbbfejlesztésén dolgozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.