Martonyi: A bírálatok nem árnyékolhatják be az EU-elnökségünket

Martonyi János külügyminiszter szerint csak akkor lenne szabad "markáns véleményeket" megfogalmazni a magyar médiatörvénnyel szemben, amennyiben a visszaélés veszélyéről szóló aggodalmak "beigazolódni látszanak".

"A jogszabály ellen tiltakozók túlnyomó többsége nem olvasta el a törvényt", ezért Martonyi János mindenkinek azt tanácsolja, hogy tanulmányozza a dokumentumot, és ezt követően jelölje meg azokat a rendelkezéseket, amelyek aggodalmat keltenek. A külügyi tárca vezetője erről az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorának csütörtöki adásában beszélt, a külföldi médiakritikákról szólva.

A médiatörvény által biztosított bírósági felülvizsgálat megfelelő biztonságot ad mindenki számára, az Európai Bizottság nem hivatalos vizsgálata pedig reményei szerint "tárgyilagos álláspontot" foglal majd el a magyar médiatörvényről.

Európában már korábban is történt olyan eset, amikor előre elítéltek egy országot, ám később nem következtek be a jósolt súlyos események - emlékeztetett Martonyi János, aki szerint a jogszabályt ért nemzetközi bírálatok nem árnyékolhatják be Magyarország január 1-jén kezdődő EU-elnökségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.