Máris megindult a harc a Kopaszi-gátért

A Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselője nyílt levelet írt Újbuda polgármesteréhez annak apropóján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, Garancsi István vette meg a Kopaszi-gátat. Az ellenzéki politikus azt kéri, hogy Hoffmann Tamás polgármester ne hagyja veszni a területet. 

Barabás Richárd, a budapesti XI. kerület (Újbuda) PM-es önkormányzati képviselőjének nyílt levelében az olvasható: "nekünk, újbudaiaknak nem indul túl fényesen a 2016-os esztendő. Tegnap kelt szárnyra a hír, hogy a miniszterelnök jó barátja, Garancsi István vette meg a XI. kerület egyik ékkövét, a budapestiek körében is méltán népszerű Kopaszi-gátat", és a hírek szerint az eddig használaton kívüli területeken lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik. 

Hoffmann Tamás polgármesternek címezve a képviselő azt írja, a "Kopaszi-gát nagy népszerűségnek örvend. Európai színvonalú szórakozóhelyek és éttermek, kellemes, tiszta környezet és ápolt zöldövezet várja az idelátogatókat. A lakó- és irodaövezet kialakítására vonatkozó elképzelésekről szóló információk azonban homályosak. Nem egyértelmű, hogy az új épületeket a tulajdonos a gát mely részére kívánja építeni, így sokunkban merül fel az aggodalom, hogy a számunkra oly kedves Kopaszi-gát jelenlegi formájában ingatlanépítés áldozatául esik".

Barabás Eichárd azt kéri a polgármestertől, hogy oszlassa el a félelmeket. Mint írja, "ugye megnyugodhatunk, hogy ön is aktív részese és alakítója azoknak a folyamatoknak, melyek a Kopaszi-gát jövőjét befolyásolják?".

"Kerületi politikusokként – ahogy ön oly gyakran említi – a kerület dolgait és nem az országos politikát kell elsősorban szem előtt tartanunk. Így őszintén remélem, hogy ebben az ügyben minden követ megmozgat a kerület és az itt élők érdekeiben, és megvédi a Kopaszi-gátat olyannak, amilyennek most szeretjük! Ha ebben a küzdelemben segítségre van szüksége, rám bizton számíthat" - zárul a közlemény. 

Az ügy előzménye: közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Garancsi Istvánhoz köthető Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte a Market az MTI-vel szombaton.

A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra. Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.