Margitsziget: 155 millió forint adóbevétel

Jövő januártól a fővárosi önkormányzat él az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével az immáron általa közvetlenül irányított Margitszigeten.

Az építményadóról szóló rendelet négyzetméterenként 1700 forintban állapította meg az adó mértékét, a hatásvizsgálat szerint ez éves szinten 75 millió forint bevételt jelent a fővárosi önkormányzatnak.

Módosult az idegenforgalmi adóról szóló rendelet is, amelynek hatálya kiterjed a Margitsziget területére. A főváros eddig a XV., a XVI., a XVII., a XVIII., a XIX., a XX., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben szedte be ezt az adótípust, a többi kerület saját hatáskörben vetette ki.

A Margitszigetről évi mintegy 80 millió forint idegenforgalmi adóval kalkulál a főváros.

Az adóalanyok számára egyik adónem megfizetése sem új kötelezettség, korábban a XIII. kerületi önkormányzat is kivetette azokat. A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön 21 igen szavazattal, 11 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatokat.

A Margitsziget az Országgyűlés döntése nyomán július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.