Margit körúti közpark: lebontják a volt minisztériumot

Ötletpályázatot írt ki a beruházó Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. a volt Ipari Minisztérium budapesti, Margit körúti épületének helyén létesítendő közpark funkcióira - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által alapított társaság ügyvezetője.

Halmai Zoltán közölte: az 1960-as évek végén átadott épület ma már nem felel meg egy modern iroda céljainak. Az épület bontása a tervek szerint a nyár végére befejeződik, és 2015-2016-ra alakítanak ki mélygarázst és közparkot a helyén.

A beruházástól azt várják, hogy a budai hegyek felől érkező szél az akadály megszűnése után képes lesz átszellőztetni a várost, és így jelentősen javul a környék, elsősorban a Margit körút levegőminősége - mondta az ügyvezető.

Hangsúlyozta, hogy a bontás, a vele járó por, zaj és forgalomkorlátozás átmeneti kellemetlenségeket jelent ugyan, ám a két-két és fél hektár területű közpark jelentősen javítja majd a környéken élők életminőségét.

Az ötleteket regisztráció után a szellkapu.hu weboldalra küldhetik el a környéken lakók. Szívesen veszik az építész, tájépítész szakma képviselőinek elképzeléseit is - tette hozzá.

Az épületen olyan óriásmolinót helyeztek el, amely arra buzdítja az embereket, hogy vegyenek részt az ötletpályázaton - mondta Halmai Zoltán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.