Margit híd: higgadt döntést kér az MDF

A budapesti MDF befékezné a Margit híd mára csaknem 30 milliárdosra duzzadt felújítását mindaddig, amíg nem készül el a Főpolgármesteri Hivatal által kiírt pénzügyi tanácsadói pályázat nyertesének szakértői véleménye.

Az MDF fővárosi frakciója arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, várja meg a pénzügyi tanácsadói pályázat eredményét és csak a szakértői elemzések elkészülte, a pénzügyi feltételek részletes kimunkálása után döntsön arról, miként lehet a Margit híd felújítását finanszírozni - erről Vaskor László, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese nyilatkozott szerdán.

A képviselőcsoport közleménye szerint a Főpolgármesteri Hivatal által kiírt pénzügyi tanácsadói pályázat annak beismerése, hogy Budapest vezetése nem képes a kialakult pénzügyi helyzet kezelésére. A frakció azt javasolja, hogy a leendő tanácsadó első feladata a Margit híd beruházásának teljes átvizsgálása legyen. Szerződéskötés előtt pedig hozzák nyilvánosságra és vessék széleskörű elemzés alá a pályázat kiírásának körülményeit, a beérkezett pályázatokat annak érdekében, hogy a beruházás költségei ésszerű keretek között maradjanak.

Az MDF fővárosi frakciója is megdöbbenéssel vegyes meglepetéssel értesült arról, hogy a Margit híd felújítási költségei már - a munkálatok megkezdése előtt, nem egészen két év alatt - a tervezett 13 milliárd forintról több mint duplájára, 28 milliárdra növekedtek. "Meglepetésünket tovább fokozta az a körülmény, hogy a főváros vezetését láthatóan nem lepte meg az előkészítés műszaki, pénzügyi tarthatatlansága. Az újabb, megfelelő fedezet nélkül indított  fővárosi beruházás vagy további hitelfelvételre kényszerít, vagy  más, régóta esedékes nagy jelentőségű fővárosi beruházások elhalasztásával fog járni. Erre, ha elkezdik, más lehetőség nincs" - áll az MDF közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.