Marad a fővárosi MDF-frakció

A 2010-es önkormányzati választásokig MDF-frakció néven, jelenlegi összetételében és az eredeti értékeket képviselve működik a Fővárosi Közgyűlés MDF-képviselőcsoportja. A "frakciót nem befolyásolják az MDF elnökének környezetéből érkező üzengetések".

Hock Zoltán a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetője szerint nincs semmilyen kihatása a képviselőcsoportra, annak működésére, hogy nemrég - szerintük jogszerűtlenül - Katona Kálmánt és őt is kizárta az MDF vezetése a  pártból. A frakciót nem befolyásolják az MDF elnökének környezetéből érkező üzengetések, például az, hogy "a csókosaiknak adjuk vissza a mandátumaikat".

A háromfős képviselőcsoport ugyanolyan elszántan és elkötelezetten fogja ezután is szolgálni a fővárost, mint eddig - jegyezte meg Hock Zoltán. Elmondta, szerdán "Dávid Ibolya megpuccsolta a budapesti választmányt, és Lévai Zoltánt választották meg budapesti elnöknek". A  posztra aspirált Vaskor László, a fővárosi frakció egyik vezető-helyettese is.

Hock Zoltán kitért arra, a frakció működése közjogi kérdés és nem pártügy. "Hála istennek, annak az időszaknak vége van, bár ezt sokan sajnálják, hogy a pártközpontból lehessen tanácsokat, önkormányzatokat, kormányokat ráncigálni. Ennek az időszaknak vége van, mindenki azzal főz-süt, amije van".

A politikus rámutatott,  jelenleg ők hárman képviselik az MDF-et, ugyanazt az értékrendet, amit a pártvezetés éppen eldob. Jelenleg "ők  liberalizálódnak, mi a magunk részéről továbbra is konzervatív frakcióként fogunk működni a fővárosban, függetlenül attól, hogy Dávid Ibolya és csapata éppen egy liberális pártnak az építkezésébe kezdett".

Az MDF-frakció az általuk megfogalmazott konstruktív munkamódszer jegyében 2006 óta sok esetben szavazataival hozzájárult ahhoz, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció az adott kérdésben döntést tudjon hozni. Így volt ez idén február és május közepe között is, amikor a közgyűlésben szavazategyenlőség volt a koalíció és az ellenzék között. Hunvald György (MSZP) képviselő ugyanis előzetes letartóztatása miatt nem tudott részt venni a közgyűlés munkájában. A költségvetést azonban nem szavazta meg az MDF-frakció ekkor sem.

Az MTI információi szerint az MDF-frakció nemrég visszahívta a közgyűlési bizottságokba delegált külsős szakértők jó részét, így az  új budapesti elnököt is a városrendészeti bizottságból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.