Már ott van a háziorvosoknál az influenza elleni oltóanyag

A háziorvosoknál már kérhető a krónikus betegeknek ingyenesen járó influenza elleni vakcina – írja a Magyar Nemzet.

Idén is 1,3 millió térítésmentesen adható oltóanyag áll a rizikócsoportokba tartozók rendelkezésére. A térítésmentességre jogosultak körét kibővítették a vérzékenységben szenvedőkkel – adta hírül a lap.

A fokozottan veszélyeztetettek csoportjaiba tartoznak többek között a 65 éven felüliek, az ápolást, gondozást vagy átmeneti elhelyezést nyújtó, rehabilitációs vagy egészségügyi intézményekben, lakóotthonokban huzamosabb ideig ápoltak, a várandós nők, illetve azok, akik terhességüket az influenza időszakára tervezik. Számos betegség is magas kockázatot jelent, így például a daganatos vagy szív-érrendszeri betegségben szenvedők – kivéve a kezelt magas vérnyomásos betegek –, a krónikus légzőszervi betegek, az asztmások vagy éppen az anyagcsere-betegségben szenvedők, például a diabéteszesek is ingyenesen kaphatják meg a vakcinát.

Térítésmentességre jogosultak továbbá az egészségügyi vagy szociális intézményekben dolgozók, a védőnők, valamint az olyan állattartó telepeken dolgozók, ahol sertés, baromfi és ló tartásával, valamint ezen állatok szállításával, feldolgozásával, megsemmisítésével foglalkoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.