Már összepakolt Pécs MSZP-s alpolgármestere

Várhatóan egy héten belül eldől, hogy lemondanak-e Pécs szocialista alpolgármesterei. Egyikük már összepakolt.

Mint arról már beszámoltunk, Pécs május 10-én megválasztott fideszes polgármestere, Páva Zsolt megvonta a város három szocialista alpolgármesterének minden jogkörét, és bejelentette, hogy két alpolgármestert akar: egy fideszest és egy szocialistát. Páva utalt rá: takarékossági okok vezérlik, emellett úgy véli, az általa javasolt felállás a mostaninál pontosabban tükrözné a politikai erőviszonyokat. Az új polgármester arra kérte a jelenlegi alpolgármestereket, hogy közülük legalább ketten mondjanak le posztjukról - az alpolgármesterek ugyanis nem visszahívhatók, csak saját elhatározásból távozhatnak.

A három alpolgármester eddig nem jelezte lemondási szándékát, ugyanakkor az MSZP pécsi szervezetétől kiszivárgott hírek szerint egyikük, Tóth Bertalan - aki a szocialisták városi szervezetének elnöke - már eldöntötte, hogy távozik posztjáról. Ezt Tóth Bertalan tudósítónk kérdésére válaszolva nem cáfolta. Megjegyezte: személyes tárgyait már el is vitte városházi irodájából, és alpolgármesteri fizetését - mivel a jogkörei elvonása miatt május 11-e óta városvezetői munkája nincs - felajánlotta a pécsi gyermekklinikának.

Tóth Bertalan 2006. őszéig ügyvédként dolgozott, és - miként mondta - ha távozik, visszatér praxisához abban az esetben, ha nem választják meg parlamenti képviselőnek a június 7-ei időközi voksoláson, amit Toller László megüresedett mandátumáért tartanak Pécs-Kertvárosban. A másik két alpolgármester - Gonda Tibor és Meixner András - a pécsi közgyűlés MSZP-frakciója és a Páva Zsolt között folyó tárgyalások eredményétől teszi függővé döntését. Ha a frakció elfogadja Páva városvezetői stratégiáját, akkor Gonda és Meixner nem gátolja maradásával a megegyezést. Úgy tűnik, a június 4-ei pécsi közgyűlésig megszületik a döntés arról, hogy a három közül melyik alpolgármester marad és melyik megy. Ugyanakkor - információink szerint - nem kizárható az sem, hogy mindhárom szocialista politikus távozik, s helyettük az MSZP-frakció új személyt javasol a posztra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.