Már nem titkos a zuglói közvélemény-kutatás

Megjelent az eleddig szigorúan titkos közvélemény-kutatás eredménye a zuglói önkormányzat lapjában. Papcsák Ferenc (Fidesz) polgármester kommentálta is az adatokat.

A Zuglói Lapok csütörtöki számában közölte a Kutatópont Intézet ezerfős mintán végzett közvélemény-kutatásának eredményét. Eszerint a zuglóiak 62 százaléka pozitívan értékeli a jelenlegi polgármester, Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) vezetéséhez kötődő két évet. Egy tízes skálán átlagosan 6,3 pontot adtak a polgármesternek, míg a képviselő-testület munkáját 6,1 pontra értékelték. A kerületvezető ismertsége 84 százalékos. Szerinte ez annak köszönhető, hogy személyesen találkozik az emberekkel.

A közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy a többség javulást lát a közterületek és az utak, járdák állapotában, az egészségügyi és sportlétesítmények helyzetében. A korrupciót és a munkahelyek számát illetően megoszlottak a vélemények, a legfontosabb tennivalók között pedig a közétkeztetés átalakítása szerepelt első helyen.

Papcsák Ferenc szerint az emberek többsége 2010-ben nagyon várta a változást, így jobban odafigyeltek az azóta eltelt időszakban. Elmondta azt is, a kerületvezetés munkáját nagyban befolyásolja az országos ellátórendszerek átalakítása. „Sajnos ma úgy tűnik, hogy az álmainkat 2–300 millió forinttal kevesebb forrásból kell megvalósítanunk, mint amennyi az előző évben rendelkezésre állt” – mondta el a helyi önkormányzat lapjának.

Mindezek fényében még érthetetlenebb a titkolózás, amellyel a kerületvezetés kezelte a közvéleménykutatást. Annak eredményét Várnai László kerületi LMP-s képviselő több ízben is kérte, de nem adták ki neki. Tomay Judit sajtóreferens lapunknak korábban ezt azzal indokolta, hogy senkinek sem akartak kedvezni azzal, hogy először neki adják ki az adatokat.

A  közpénzből lebonyolított közvéleménykutatás költségéről azonban továbbra sem adtak információt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.