Már csak négy párt maradt az OVB-ben

Kilencre csökkent az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjainak a száma az LMP-frakció megszűnésével, a testület munkájában a jövőben így az Országgyűlés által megválasztott öt tag mellett már csak négy párt delegáltja vesz részt.

A testület létszámának csökkentését az OVB keddi ülésén jelentették be az Országgyűlés hivatalának közlése alapján. Az ülésen az OVB tagjai megköszönték távozó tagtársuk, Szabó Miklós munkáját. Az LMP országgyűlési frakciójának megszűnését Kövér László házelnök február 14-én állapította meg, azt követően, hogy nyolc képviselő bejelentette kilépését a képviselőcsoportból.

A választási eljárási törvény értelmében az OVB-be az Országgyűlés alakuló ülésén képviselőcsoportot alakító pártok delegálhatnak tagokat, akiknek a megbízatása - alapesetben - a következő általános választásra létrehozott választási bizottság alakuló üléséig, illetve - ebben a speciális esetben - a képviselőcsoport megszűnéséig tart. Az OVB határozatképességéhez a jövőben öt testületi tag jelenléte is elég lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.