Már a Jobbiknak is kínos Zagyva

Már a Jobbiknak is kínos Zagyva György Gyula ténykedése. Előbb a Betyárhadsereg mellett állt kibajtársiasságból, később a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökeként demonstrált a Szigeten. A Jobbik eddig nem marasztalta el, de ma ennél is tovább mehetnek.

"Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - a Jobbik, és ami azon túl van" - ezzel a címmel tart ma sajtótájékoztatót Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A téma valószínűleg az lesz, hogy Zagyva György Gyulát, a párt parlamenti képviselőjét péntek este a Sziget Fesztivál bejáratánál őrizetbe vette a rendőrség. Novák Előd, a párt alelnöke az [origo]-nak azt mondta, az üggyel hétfő délelőtt a Jobbik vezetői is foglalkoztak informális ülésükön.

Zagyva hivatalosan nem jobbikosként, hanem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökeként vett részt a pénteki demonstráción, amelynek formálisan meghirdetett célja a magas benzinárak elleni tiltakozás volt. A tüntetéstről végül rendőrök vitték el, de Zagyva élt a mentelmi jogával.

Fellépése a Jobbiknál is kiverte a biztosítékot. Losonczy Pál, a Jobbik budapesti frakcióvezetője egyszerűen hülyeségnek titolálta Zagyva akcióját.

Még ennél is kínosabb Zagyva bajtársi kapcsolata a Magyar Szigeten botrányos beszédet tartó Tyirityán Zsolttal. A magát Betyárseregnek nevező szervezet vezetője azt mondta, hogy "el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát". Zagyvá később sem volt hajlandó elhatárolódni Tyirityán kijelentéseitől.

S nem ez volt az első eset. Tavaly szintén a Magyar Szigeten a Hetek című hetilap két munkatársát fenyegette meg, miközben ostorával hadonászott.

Zagyvát eddig egyszer sem marasztalta el a Jobbik frakció, mondván Zagyva a HVIM képviseletében lett a frakció tagja.

Erre hivatkozik Zagyva az [origo]-nak is:  mivel nem Jobbik-tag, hanem egy szövetséges szervezet tagjaként ül a párt frakciójában, őt nem lehet csak úgy utasítani.

A tavaszi parlamenti választásokon Zagyva a Jobbik országos listájának tizedik helyén szerepelt, ő vezette a Jobbik csongrádi megyei listáját. Villanyszerelő végzettségű, korábban a MIÉP, majd 2002-től a HVIM tagja, melynek 2006 őszétől elnöke lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.