Már a három év múlva felszabaduló földeket pályáztatják

Csomagol a kormány, állítja Nagy Attila, Sellye MSZP-s polgármestere. A politikus abból következtet erre, hogy az NFA Baranyában olyan állami földek bérbeadására írt ki pályázatot, amelyek bérleti szerződése csak 2016 októberében jár le.

Nagy Attila pénteken sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a baranyai Szentegát, Nemeske, Sumony, Okorág, Dencsháza és Magyarmecske határában a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet összesen 2 ezer hektár állami terület bérbeadására hirdetett tendert. E földeket jelenleg is bérlik, s az erről szóló szerződés 2016 október 16-án jár le. A polgármester, aki tagja a megyei közgyűlés területfejlesztési bizottságának megjegyezte: érthetetlen, hogy a pályázók miképp tudnak hiteles üzleti tervet készíteni 2013-ban a 2017-es évre, már pedig a pályázat anélkül érvénytelen.

Nagy Attila mindebből arra következtet, hogy virtuális pályázatról van szó, s amiképp eddig, úgy ezúttal is a kormánypártokhoz közel állók jutnak majd földhöz, és nem lesz jelentősége annak, milyen gazdálkodási tervet vetnek papírra. A szocialista politikus szerint a kormány arra készül, hogy a 2014-es választást esetleg elveszti, ezért minél több földet ki akar osztani a hozzá kötődőknek. Ezzel viszont nagyban csökkenti a következő kormány mozgásterét a földbérlet-ügyekben.

Nagy Attila a baranyai szocialisták nevében felszólította az NFA-t, hogy adjon választ arra: miért írt ki pályázatot olyan állami földekre, amelyek bérleti joga csak több mint három év múlva jár le. A politikus arra is választ vár, hogy az NFA hogyan tudja értékelni a pályázók 2017-es évre benyújtott üzleti terveit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.