Már 80 ezren szeretnék, ha elmaradna az augusztus 20-i tűzijáték

Meghaladta a nyolcvanezret azok száma, akik csatlakoztak a Facebookon létrehozott, az augusztus huszadikai tűzijáték eltörlését kérő csoporthoz. A tagok szeretnék, ha ehelyett a pénzt az árvízkárosultak kapnák.

Néhány óra alatt tízezernél is többen csatlakoztak ahhoz az online klubhoz, amelynek tagjai szeretnék elérni, hogy idén az augusztus 20-ai tűzijátékot ne tartsák meg - írja a stop.hu -, helyette az így felszabaduló összeggel az árvízkárosultakat támogatnák. (E pillanatban már több mint nyolcvanezren vannak - A Szerk.)

A "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" elnevezésű csoport lelkes kommentárjai szerint "nincs ok az örömködésre, a rászorultaknak viszont némi segítség lehet az a néhány millió is" - illetve "úgyis elmossa egy vihar a tűzijátékot, ahogy évek óta mindig! Így legalább nem lenne felesleges pénzkidobás!"

Az állami ünnepségre, vagyis a tűzijátékra és más rendezvényekre tavaly 239 millió forintot költött a kormány, tavalyelőtt ez az összeg 290 millió forintra rúgott. Az idei árvízkárok a százmilliárdot is meghaladták.

Dóczi-Tóth Eszter, a csoport alapítója a STOP-nak elmondta, szerinte neki alig van köze ahhoz, ami az oldalon pillanatnyilag történik. "Útjára indítottam egy gondolatot, egy érzést, egy mozdulat lehetőségét, ami úgy tűnik rengeteg embernek sajátja. Igen, történik valami, és ez fontos, de nem az én érdemem."

A kezdeményezéssel kapcsolatban a Kommunikációs Államtitkárság azt a választ adta: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium értesült a kezdeményezésről, de még nem tudni, megvalósulhat-e az elképzelés.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.