Már tizenhétmilliárd a Klik tartozása

Tizenhétmilliárd forinttal tartozik a Klik, ismerte el Lázár János minapi beismerése után a szervezet vezetője, Hanesz József is az RTL Klubnak. December 31-én a tartozás hivatalosan még tízmilliárd volt.
Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó (Klik) vezetője szerint az iskolákat fenntartó állami intézménynek 17 milliárd forint adóssága van – hangzott el az RTL Klub esti híradójában. Elismerte, hogy nincs elegendő pénze a Kliknek az iskolák fenntartására, a béreken kívül szinte semmilyen egyéb kiadást nem fizettek az elmúlt hónapokban. Az elnök szerint viszont napokon belül új költségvetést készítenek, amit ha a kormány támogat, akkor megszűnhet az adósságuk.

A parlament honlapján megjelent magyarázat szerint a Klik létrehozásakor a szervezet költségvetésének tervezését jelentős mértékben befolyásolták a 2011. évi önkormányzati beszámolók (kiadások és bevételek), a 2012. évi támogatási előirányzatok alapján rendelkezésre álló adatok, valamint a szervezet számos, önkormányzatoktól megörökölt adóssága, kifizetetlen számlák, továbbá olyan folyamatban lévő szerződések, melyek költségvetési vonzata nem volt előre kalkulálható. Mindez okozta a tetemes adósságot, amely Hanesz szerint a szervezet jó működtetésével kiegyenlíthető.

Az MSZP szerint azt kéne belátni, hogy a Klik teljesen szükségtelen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.