Már megint túl jól értesült a Magyar Nemzet a balos politikusok büntetőügyeiről

Az ügyészség meghosszabbította a nyomozást hat olyan ügyben, amely 2010 előtt pozícióban lévő baloldali és liberális politikusokkal kapcsolatos. A Magyar Nemzet jó előre megelőlegezi a „kellemetlen” ügyészségi kérdéseket.

Összesen hat, 2010 előtti korrupciós jellegű ügy nyomozását hosszabbította meg nemrég az ügyészség, s még több évek óta zajló büntetőeljárás elhúzódása várható. Gyanúsítás még egyik esetben sem történt, de az önkormányzati választásra összeállt balliberális pártok jelöltjei közül többen is érintettek lehetnek - írja szombati számában a Magyar Nemzet (MN).

Molnár Gyula volt újbudai polgármester kapcsán azt írja a jobboldali lap, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozás tegnap lejárt határidejét november 15-ig hosszabbították meg, de az eljárásban továbbra sincs gyanúsított.

Nincs gyanúsított a Bikás parki Újbuda sportcentrum-beruházás miatt zajló nyomozásban sem, amelynek szeptember 8-án lejáró határideje az ügyészség szerint meghosszabbítható.

A MN szerint a volt SZDSZ-es polgármester, Gegesy Ferenc kellemetlen kérdéseket kaphat a hatóságoktól a továbbra is zajló nyomozásokban. Gegesy volt felelős a tavaly átadott Budapest Music Centerhez kapcsolódó ingatlanügyletekért, s az ő idején értékesítettek tovább két, sokhektáros egykori HM-ingatlant, amelyek miatt részben már vádat emeltek, az önkormányzat szerepét pedig elkülönítetten vizsgálják.

A lap értesülései azért érdemelnek figyelmet, mert az elmúlt években több esetben úgy tűnt, mintha az ügyészség a kormányközeli lapot használná kiszivárogtatás céljára baloldali politikusokat érintő büntetőügyekben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.