Már a törvény is leszámol Schmitt Pál doktorijával?

Olimpiai helyezéssel is kiválthatta volna doktori címét Schmitt Pál egy fideszes kolléga jóvoltából - de ahogy kiderült a turpisság, vissza is vonták.

Bár a plágiumügyébe belebukott köztársasági elnök nagyon fogadkozott, hogy a valóságban is ledoktorál, az utóbbi időben már nem feszíti annyira a bizonyítási vágy.

De lehet, hogy nem is kell - írja az Index. A fideszes Pósán László a következőkkel egészítené ki a felsőoktatási törvényt:

"A sporttudományi felsőoktatásban – a 105. § (5) bekezdésében foglaltakon túl – az e törvényben előírt alkalmazási foglalkoztatási képesítési feltétel teljesítése szempontjából a doktori fokozattal egyenértékű a Kossuth-díj, valamint kormányrendelet vagy miniszteri rendelet alapján adományozott díj a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián elért 1-3. helyezés annak tekintetében, aki a díj tulajdonosa, illetve aki a helyezést elérte feltéve, hogy az érintett legalább alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezik."

A hírhez érdemes felidézni a kormány minap benyújtott törvényjavaslatát, amely ismét önállóvá tenné a Testnevelési Egyetemet. És ha az intézmény az ehhez szükséges kritériumok alól több esetében is felmentést kap, miért ne bánhatnánk megengedőbben a leendő professzorokkal is?

A hír nyilvánosságra kerülése után azonban Pósán rögtön vissza is vonta javaslatát - meglehet, úgy gondolta, senkinek sem fog feltűnni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.