Már a Fidelitas is aggódik a Brexit miatt

A Fidelitas arra kéri a magyar kormányt, hogy a magyar fiatalok angliai továbbtanulásának és munkavállalásának érdekében kezdjen tárgyalásokat a brit kormánnyal.

– A Fidelitas sajnálattal vette tudomásul, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót! Azonban minden országnak tiszteletben kell tartania a választók döntését, és a brit állampolgárok többsége ezúttal a távozás mellett voksolt – olvasható a Fidesz ifjúsági szervezetének közleményében.

A Fidelitas szerint a Brexit világossá tette, hogy az Európai Unió vezetői rossz úton járnak, szövetségünket új alapokra kell helyezni, ezért a Fidelitas azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy vonja le a megfelelő konzekvenciákat a példátlan esetből.

A Fidelitas továbbá arra kéri a magyar kormányt, hogy kezdjen tárgyalásokba a brit kormánnyal, hogy a magyar fiataloknak a brit kilépés után is meglegyen a lehetősége, hogy a szigetországban szerezzenek versenyképes tudást, valamint az eddigi feltételek szerint, a továbbiakban szabadon vállalhassanak is munkát.

Ehhez a Fidelitas mindig partner lesz, mivel minden külföldön megszerzett tudás csak gyarapíthatja Magyarországot – zárul a közlemény.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.