Négy nap alatt ötvenezren támogatták a lopásgátló népszavazást

Négy nap alatt több mint 50 ezer aláírás gyűlt össze a referendum érdekében.

Ezt Kész Zoltán független országgyűlési képviselő jelentette be a Bibó István Szakkollégium előtt megtartott szombati villámcsődületen. A rendezvényen – melyen több száz szimpatizáns vett részt - elhangzott, hogy 72 politikai és civil szervezet jelezte csatlakozását a „lopásgátló" népszavazáshoz.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Gőgös Zoltán, az MSZP képviselője ígérte: a népszavazással meg fogják akadályozni az állami földek további széthordását, s azt, hogy az állami vállalatokból a hatalmas fizetések módszerével kilopják a közpénzt. Kész hozzátette: ennek a mostani rendszernek lényegi eleme a lopás. A referendumot az Orbán-Habony rezsim elleni népszavazásnak is tekintik.

Gőgös a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is elvihet az urnákhoz. A politikus szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet, mert –mint mondta – nem hiszi, hogy ez a kormány magától átadná a hatalmat.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A demonstráción -– amit flashmobnak hirdettek -– a résztvevők nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.