Máltai Szeretetszolgálat: Elkeserítő, hogy ennyi embernek szüksége van a segítségre

Több mint 32 ezer csomagot juttatott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek december 16. és 21. között, összesen csaknem 260 tonna élelmiszert osztottak szét - mondta a jótékonysági szervezet közép-magyarországi régiójának vezetője az M1 hétfői műsorában.
Morva Emília úgy fogalmazott, hogy kettős érzés van bennük: egyfelől jó hír, hogy sokan adományoztak, ugyanakkor elkeserítő, hogy ennyi embernek szüksége van a segítségre. Hozzátette: nem tudják azt mondani, hogy a munkájukra nem lesz szükség rövid, sőt hosszú távon, mivel rengeteg embernek fontos, hogy kapjon egy teli táska tartós élelmiszert, amivel átvészelheti az ünnepeket.

A jótékonysági vezető büszke arra, hogy egy közepes városnyi embernek tudtak segítséget nyújtani. A csomagok nem ugyanolyanok voltak, a családok nagyobb és eltérő tartalmú küldeményt kaptak, mint például az egyedül élő idősek - fűzte hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden esetben olyan egyszerű, tartós élelmiszereket - konzerveket, lisztet, olajat, tésztát - gyűjt, amelyekből sok mindent el lehet készíteni - jegyezte meg Morva Emília.

A jótékonysági szervezet karácsonyi adománygyűjtése több mint 2000 önkéntes részvételével, 162 helyszínen, napi 12 órán át zajlott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.