Aknazárat kértek Lázártól Makón

Előre hozott választás nem lesz, de csak azért, mert Orbán Viktor ezt ígérte. Makón viszont felvetődött, hogy aknazárral kellene megvédeni a magyar határt a migránsok ellen. Színes morzsák a 63. kormányinfóról. 

Sokféle javaslat elhangzik, ilyen a népszavazás - mondta a láthatóan oldott Lázár János, amikor az újságírók a kormányinfón azt firtatták: lesz-e a népszavazás után előre hozott választás. Most leírjuk a történelmi mondatot (arra az esetre, ha esetleg mégis máshogy történne). "Előre hozott választás nem lesz."

A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megindokolta, miért nem lesz. Félórás késéssel érkezett, a tájékoztató elején ezt azzal indokolta, hogy személyesen tárgyalt Orbán Viktorral. Azt, hogy nem lesz előre hozott választás, a miniszterelnökkel folytatott tárgyalás után jelentette ki.

A miniszter beszélt azokról a találkozóiról, amelyeket a kvótanépszavazás sikere érdekében folytat. Itt került szóba a makói polgárokkal megejtett találkozás is, melynek során az atyafiak azt javasolták a miniszternek: ha másképp nem megy, meg kell fontolni az aknazárat is. Ez kissé a délvidéket jól ismerő Lázárt is meglepte, de úgy reagálta le: ilyen a népszavazás, a nép hangja. Azt pedig feltétlenül meg kell hallani.

Akadt azért olyan is, hogy az istenért sem akart állást foglalni, pedig a kolléganő nagyon szerette volna. A paralimpikonok és a "rendes" olimpikonok közötti különbségtétel volt a téma, a kérdező azt firtatta, a miniszter egyetért-e azzal, hogy a paralimpikonok feleannyi jutalmat kapnak az érmekért, mint a nyári játékok bajnokai. Lázár hímelt-hámolt, és jelezte, hogy foglalkozott a kérdéssel, mert utána nézett annak, hogy Európában hogyan honorálják a paralimpiai aranyérmeket. Németországban 20 ezer, Franciaországban 50 ezer eurót kap a paralimpiai bajnok, Dániában 2,1 millió forintnak megfelelő összeg, Bulgáriában 25 ezer euró a jutalom. (Nálunk 17 és fél millió járt az aranyért Tóth Tamás úszónak a 100 háton elért elsőségért).

Amikor Lázár Jánostól harmadszor is kérdeztek, azt ismételte meg, hogy ha a szakmai szövetségek javaslatot tesznek, akkor a kormány el fog gondolkodni azon, mennyire igazságos félpénzt adni a paralimpikonoknak. Végül a nép nagy barátja ezzel zárta le a kérdést: - A szakmai szövetségektől eltérő álláspontot nem szívesen hangoztat az ember.  

Van aztán még a Farkas Flóriánra vonatkozó kérdés. Egészen pontosan a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos munkáját firtató kérdés, melyre Lázár úr azt felelte: a kormány továbbra is számít a politikus szakmai munkájára, az pedig az ő felelőssége, hogy a különböző vizsgálatokon helyt álljon. Nincs szó arról, tette hozzá, hogy a kabinet elengedné a kezét, "azt reméljük, hogy ő nem esik el".  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.