Májusban lezárják a Műegyetem rakpartot

A felújításra váró Margit hidat legkorábban augusztus 1-jén, a Műegyetem rakpartot pedig májusban - jövő év szeptemberéig - zárják le a járműforgalom előtt - tudta meg az MTI a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének résztvevőitől.

A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés szerint a Margit híd felújítására várhatóan július 10-ig kötik meg a szerződést. A Margit híd 12 milliárd forintos felújításához maximum felerészben uniós támogatást kaphat a főváros. Némi módosítás igénye miatt a támogatási szerződésről a héten ismét dönt a Fővárosi Közgyűlés, amely április végén egyszer már hozzájárult ehhez.

A kabinet áprilisi döntésének megfelelően előterjesztés készült a Műegyetem rakpart újabb lezárásával egy időben zajló, az alsó és a felső rakpartot érintő munkák ütemezésének összehangolásáról.

A Műegyetem rakpart ismételt lezárását a 4-es metró Gellért téri állomása kijárati műtárgyának építésével, illetve a pesti oldali alagútépítési munkák kiszolgálásával indokolta előterjesztésében a főpolgármester-helyettes. A Műegyetem rakpartot a metróépítési munkálatok miatt korábban több mint egy évre lezárták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.