Május 8-ára országos sztrájkot hirdet a Liga

Május 8-ára országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkok megszervezésére szólította fel tagszervezeteit a Liga Szakszervezetek.

A vasutasokat, pedagógusokat, egészségügyi és villamosenergia-ipari dolgozókat is tömörítő, Gaskó István vezette konföderáció a munkabeszüntetéssel a kormány tervezett válságkezelő intézkedései ellen tiltakozik. A részletekről holnap tájékoztatják a nyilvánosságot.

Mint ismert, a Liga egyik tagszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete április 30-án nulla órától 18 órás sztrájkot hirdetett, s csatlakozásra hívott más szakszervezeteket is. Az ugyancsak Liga-tag Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének illetékes testülete pénteki ülésén dönt arról, milyen módon fejezi ki szolidaritását a vasutasokkal.

Gaskó István – aki a VDSZSZ elnöke is – a hónap közepén levélben kereste meg Bajnai Gordon miniszterelnököt, amelyben tájékoztatta a tervezett munkabeszüntetésről, egyben a sztrájktörvényre hivatkozva arra kérte, öt napon belül jelölje ki a követeléseikről folytatandó tárgyalásokra a kormány képviselőjét.

Információink szerint a megkeresésre eddig nem érkezett válasz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.