Május 6-ától indul a Quaestor-ügyintézés

A megyei jogú városok kormányablakaiban legkésőbb május 6-ig felállnak azok a Quaestor-ügyintézési pontok, amelyek a károsultakat segítik. ezen már dolgoznak a kormánymegbízottak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter ma egy sajtótájékoztatón a Népszabadság kérdésére válaszolva.

Lázár János elmondta, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló, kedden elfogadott törvény értelmében az ügyfeleknek május 6. és június 5. között kell kérelmezniük a kártalanítást. Mind a 23 megyei jogú város kormányablakaiban, Budapesten pedig a kerületi kijelölt kormányablakokban fogadják majd az ügyfeleket.

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja a Befektetővédelmi Alap (Beva) kártalanításával közösen 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. Azaz, a 32 500 Quaestor-ügyfél 99,5 százalékát kártalanítják.

A Fidesz-frakció javaslatáról, miszerint a bankokat is be kell vonni a brókerbotrányok okozta kártalanítási folyamatba, ami az MNB szerint évente 30 milliárdos kiadást jelentene a pénzintézeteknek, a következő tíz év során, Lázár János egy kérdésre, mely szerint ez az Erste Bankkal és az EBRD-vel kötött megállapodással ellentétes lenne, úgy reagált: a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az EBRD-vel kötött megállapodásnak minden pontját, minden szavát, és minden gondolatát betartsák. „Amire az EBRD elnöke és a magyar miniszterelnök kezet fogott, az úgy lesz”. Azaz nem adott konkrét választ. Az más kérdés – tette hozzá a miniszter –, hogy a bankadó csökkentése mivel jár együtt. Mi az EBRD vonatkozásában tárgyalásokat folytatunk, azt javasoljuk, hogy a közvetítésével a pénzintézeti hitelezés növekedjen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.