Május 31-re sem készült el az emlékmű

A módosított időpontra sem készült el a Szabadság téri német megszállási emlékmű. A kormánytól eddig nem érkezett magyarázat. Bár a fideszes Rogán Antal előzőleg tagadta, hogy lenne ilyen szándék, a kormány februárban mégis úgy döntött, elhalasztja a március 19-re tervezett szoboravatást. Az új határidő május 31-e lett – ez járt le most szombaton.

Az elmúlt héten különös módon nem kormányzati politikus, hanem egy ellenzéki önkormányzati képviselő, az MSZP-s Pásztor Tibor szolgált érdemi információval a sasos-arkangyalos szoborral kapcsolatban.

Megbízható forrásokra hivatkozva szerdán azt nyilatkozta lapunknak, hogy június 15-ig meghosszabbították a Szabadság téri megszállási emlékmű építésére kiadott területfoglalási engedélyt. Hozzátette: hivatalos weblapokon nem látja nyomát annak, hogy a megváltozott határidő miatt a kormány megint módosította volna az emlékműről szóló határozatát.

Megállapítása napokkal később sem vesztette érvényét. Vasárnap kora este, cikkünk írásakor az is elmondható: a kormány idáig nem adott tájékoztatást a késedelem okáról.

Pillanatnyilag csak annyi biztos, hogy hétfőn folytatódnak a megszállási emlékmű elleni tüntetések, amelyek sok hete – az építkezés kezdete, április 8-a óta – zajlanak a Szabadság téren. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.