Majdnem megint kordont bontottak, de ezúttal a szocialisták

Az MSZP kecskeméti szervezete a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság összehívását kezdeményezi a város központjában a Rákóczi úton megkezdett felújítási munkálatok miatt. Egyúttal majdnem kordont is bontottak.

Király József, az MSZP kecskeméti elnöke, aki egyben pártja önkormányzati frakciójának vezetője, hangsúlyozta: az ott lakók és az üzletek tulajdonosai panaszkodnak, mert teljes hosszában lezárták az út egyik oldalát a járda kivételével, ezért az ingatlanjukat nagyon nehéz megközelíteni, és bonyolultabbá vált az áruszállítás is.

"A bizottság társelnökeként javasolni fogom, hogy a jövő héten tartsunk rendkívüli ülést, amelynek témája a Rákóczi út revitalizációjával kapcsolatos problémák felvetése és megoldása lesz" - mondta Király József.

A sajtótájékoztató helyszínén megjelenő néhány képviselő és párttag ezután a magával hozott szerszámokkal azt szemléltette, hogy el tudnák bontani a kordont, de az akciót csak figyelemfelkeltésnek szánták.

Nagypál Sándor, Kecskemét beruházásokért is felelős alpolgármestere az MTI kérdésére elmondta: a Rákóczi úti beruházás megkezdését Zombor Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) június végén jelentette be, a területen július elejétől október végéig folyamatosan dolgoztak, a közművek vezetékeit cserélték ki.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a lakosságot a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. folyamatosan tájékoztatta a média útján és szórólapokon keresztül, továbbá a gazdasági társaság munkatársai személyesen keresték fel az üzleteket, az árufeltöltésről minden egyes üzlet esetében elfogadható megoldás született.

Az Európai Unió és a magyar állam 1,5 milliárd forint támogatást nyújt egy pályázat keretében Kecskemétnek a Rákóczi út - Vasútkert revitalizációjára. A teljes átépítés 2012 végére fejeződik be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.