Majdnem meglincselték az edelényi rendőrkapitány fiát

Megrugdosták azt  motoros fiatalembert – az edelényi rendőrkapitány fiát –, Boldván, aki közlekedési baleset részesévé vált, mert egy helybeli kerékpáros asszony nem adott elsőbbséget neki. A népítélet szerencsére elmaradt.

Kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldván – értesült a Blikk. Csakhogy itt melléfogtak a verekedők: úgy tudni, az áldozat, akit megtámadtak egy közlekedési baleset után, az edelényi rendőrkapitány fia volt.

Az eset néhány nappal ezelőtt történt, amikor a fiatalember a településen hajtott át motorjával, s egy kereszteződéshez ért. A másik utcából többen hajtottak ki kerékpárral, akik közmunkából tekertek hazafelé. Vélhetően mindenki megijedhetett, mert ugyan nem ütköztek össze, de a fiatalember és az egyik asszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A rendőrkapitány fia még fel sem eszmélt, amikor a Blikk információja szerint többen odarohantak hozzá, és figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni. Akárcsak a tragikus olaszliszkai lincselésnél, itt is volt hangadó: egy nő kezdett el ordibálni, így biztatta a lincselőket, hogy verjék tovább a férfit.

A biciklis asszony ellen egyébként szabálysértési eljárás indult – írja a Blikk –, mert ő okozhatta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.

A fiatal férfi vélhetően két dolog miatt úszta meg a lincselést: az egyik az volt, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték áldozatukat. A másik, hogy a rendőrök pillanatok alatt a helyszínre értek.

Kereste a Blikk az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságot, de onnan csak a törvényes 15 napos határidőn belül ígértek választ. Az esetet a lap szerint nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel az érintett a vezető fia. Egyébként úgy tudják, több embert már előzetes letartóztatásba helyeztek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.