Magyarországon is érzékelték a hidrogénbomba-robbantást

Magyarországi műszerek is érzékelték a szerda hajnali észak-koreai hidrogénbomba-robbantást. A Szeizmológiai Obszervatórium több állomásán is kilengett a mutató – írja az Origo.

A mutatók csak enyhén lengtek ki, de a magyar műszerek érzékelték az állítólagos észak-koreai robbantást. Az Origo megkereste a Szeizmológiai Obszervatóriumot, ahol elmondták, hogy a robbantás után 11 perccel érte el hazánkat a rengés.

Az Egyesült Államokban a szakértők egyelőre még csak vizsgálják az észak-koreai állítólagos hidrogénbomba-robbantásról Phenjanban tett bejelentést, John Kirby külügyi szóvivő ennek ellenére felszólította Észak-Koreát, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségei.

A rengést egyébként több helyen is észlelték. A dél-koreai és a kínai földtani intézet arról számolt be, hogy a Richter-skála szerint 4,9 és 5,1 közötti erősségű, feltehetőleg robbantás okozta földrengést mutattak a mérőműszerek.

 

Belföld
2016.01.06 18:25

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Pécs

A pécsi állatkert megújult, de a zebracápa ezt csak két nappal élte túl

A hétvégén megnyitotta kapuit a megújult pécsi állatkert. A bama.hu beszámolója szerint sok vendég volt az első napokban, a látogatók örömét azonban beárnyékolta, hogy az egyik cápa, egy februárban érkezett zebracápa elpusztult.
NOL Piactér