Magyarországon egyedülálló újdonsággal jön az Invitel

Az üzleti távközlési szolgáltatók közül a cég nyerte el itthon elsőként a MEF CE 2.0 nemzetközi minősítést, amellyel vállalati ügyfeleinek kínál új adathálózati megoldásokat.    

Valódi hálózati teljesítménymonitorozás vagy részletes hibaelemzés – a fejlettebb ügyfélkiszolgálás érdekében ezek a szolgáltatások is elérhetővé válnak így az Invitel nagyvállalati és államigazgatási partnereinek számára. 140 településen több tízezer üzleti ügyfelet is érinthetnek a fejlesztések.

A Carrier Ethernettel (Szolgáltatói Ethernet) a teljes vállalati belső adatkommunikáció egyetlen magánhálózaton keresztül valósítható meg, nagyon megbízható, magas rendelkezésre állást és hatalmas sávszélességet biztosít. A rendszert az Invitel hazánkban elsőként építette ki és szerezte meg hozzá a MEF minősítést nyolc különböző típusú szolgáltatásra. A MEF (Metro Internet Forum) egy nemzetközi szakmai szervezet, amely auditált paramétereket vár el és rögzít a CE technológia számára. A 220 tag között az Invitel mellett szerepel például az Ericsson és a Fujitsu is.

Az eredmény azért is jelentős, mert jelenleg húsz országban csupán az internetszolgáltatók tíz százaléka rendelkezik valamilyen MEF minősítéssel, és kevesebb mint tízen nyerték el az Invitel által most megnyert elismerést. A cég több mint 600 tesztet teljesített sikeresen, mielőtt megkapta volna a tanúsítványt.

A fejlesztések pedig itt nem állnak meg, a hálózati infrastruktúrát is folyamatosan javítják: tavaly például számos új mikrohullámú rádiós bázisállomás is kiépítésre került. Az Invitel jelenleg több mint 350 bázisállomással rendelkezik, melyeken keresztül a társaság több mint 3800 üzleti szolgáltatást nyújt nem optikával bekötött ügyfelei számára. A cég arra törekszik, hogy a magyar települések többségén legyen jelen közvetlen elérést biztosító technológiájával.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.