Magyarország több mint 300 millió forintot ajánlott fel a szerbiai és boszniai árvízkárok felszámolására

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter Magyarország nevében több mint 300 millió forint segélyt ajánlott fel a szerbiai és a bosznia-hercegovinai árvízkárok mentesítésére egy brüsszeli konferencián.

Brüsszelben szerdán több ország vezetőinek részvételével tartottak adományozó konferenciát Szerbia és Bosznia-Hercegovina számára. A felajánlásokból a két országot sújtó májusi árvíz következményeit számolják majd fel. Bosznia-Hercegovinában kétmilliárd euróra, Szerbiában másfél milliárd euróra becsülik az árvízi károkat.

A külügyi tárca közleménye szerint Navracsics Tibor a konferencián kiemelte: ahogyan a magyar hivatalos szervek korábban is "térítésmentes segítséget" nyújtottak az árvíz sújtotta területeken, most is fontosnak tartják, hogy ezzel a pénzbeli adománnyal is kifejezzék szolidaritásukat. A pénzzel Magyarország a károsult területeken az árvízvédelmet, a lakhatást és a mezőgazdaságot támogatja.

A konferencián Navracsics Tibor Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel kétoldalú megbeszélést is folytatott - írta a minisztérium.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.