"Magyarország az európai értékeket megtagadó politizálás jelképévé vált"

Az Együtt szerint 60 éves mélyponton van Magyarország nemzetközi tekintélye.
Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja, külügyi szakpolitikusa a hétfői nagyköveti értekezletet kommentálta, ahol Orbán Viktor miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, hogy a külgazdasági eredmények alapján igazoltnak látja a külügyi szervezetrendszer átalakítását, és hogy kiegyensúlyozott hátország segíti a nagykövetek munkáját.

Hajdu Nóra az MTI-nek küldött közleményében úgy reagált: "Orbán Viktor országlásának hatodik évében" Magyarország az európai értékeket és az Európai Uniót megtagadó politizálás jelképévé vált, szövetségesi kapcsolatai sokat gyengültek.

Az Együtt politikusa szerint a kormányfőnek lett volna miről beszélnie a Külgazdasági és Külügyminisztérium működésével kapcsolatban is: "Quaestor, Kiss Szilárd, nagyköveti kinevezések, átláthatatlan finanszírozás, futsalos és focis haverok".

Az Együtt továbbra is azt követeli, hogy a Szijjártó Péter vezette tárca hajtsa végre a bíróság ítéletét, és haladéktalanul "hozza nyilvánosságra a nagykövetek és attasék életrajzait, hogy végre megtudhassuk: kik képviselik Magyarországot külföldön" - írta közleményében Hajdu Nóra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.