Budapesten is tüntetnek Assange mellett

Veled vagyunk Assange! - ezzel a felhívással toboroz tüntetőket a Zöld Baloldal csütörtök délutánra a brit nagykövetség elé. A párt ügyvezető elnöke lapunknak azt mondta: azért mert valakinek „top secret" feliratú pecsét van a kezében, még nem tehet meg bármit.

Kalmár Szilárd
Kalmár Szilárd

Demonstrációt tart csütörtök délután fél hatkor a brit nagykövetség budapesti épülete előtt a Zöld Baloldal nevű politikai szervezet, hogy így tiltakozzon a Wikileaks és annak alapítója, Julian Assange elleni eljárás miatt. „A Wikileaks az egyik legfontosabb honlap volt az utóbbi hónapokban, hiszen közzé mert tenni olyan információkat is, amelyek segítették, hogy közelebb kerüljünk a világpolitika álságos világához" - írják toborzó levelükben.

Kalmár Szilárd, a Zöld Baloldal ügyvezető elnöke a Népszabadság Online kiadásának elmondta: a demonstráció egy pártok felett álló eseménynek szánják, ezért pártállástól függetlenül várnak mindenkit, aki egyetért a demonstráció céljával és mondanivalójával. Kalmár hangsúlyozta, hogy koncepciós eljárásnak tartják mindazt, ami a Wikileaks honlap és az alapító Julian Assange ellen folyik. „A Wikileaks az igazságról szól és ezért szolidaritást vállalunk vele" - tette hozzá Kalmár Szilárd, mondván a modern információs társadalom korában nem lehet azon felháborodni, hogy bizonyos adatok, dokumentumok nyilvánosságra kerülnek. „Azért mert valakinek 'top secret' feliratú pecsét van a kezében, még nem tehet meg és írhat le bármit" - tette hozzá.

A Zöld Baloldal demonstrációján Kalocsai Kinga alelnök fog angolul beszédet mondani, de várhatóan felszólal Trasciatti Attila olasz-magyar kettős állampolgár is, szint a Zöld Baloldal alelnökeként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.