Magyar Kornélia: az MSZP a nagyobbik testvér szerepében

Mesterházyt miniszterelnök-jelöltként pozicionálták a szocialisták hétvégi rendezvényén - állapítja meg Magyar Kornélia, aki szerint ezen a 2014-es összefogás is bukhat.

- Az MSZP szombati rendezvénye mind külsőségeit, mind tartalmát tekintve sokkal jobban hasonlított egy profi, minden apró részletében jól megkomponált kampánynyitóhoz, semmint egy klasszikus évértékelőhöz – így értékelte a nagygyűlést Magyar Kornélia.

A Magyar Progresszív Intézet vezetője a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: Mesterházy Attila – aki egyébként a korábbiaknál sokkal jobban beszélt – szinte végig a miniszterelnök pár héttel korábbi évértékelőjével folytatott párbeszédet, azt igyekezvén bizonyítani, hogy a „kormány rosszabbul teljesít, mint ígérte, de még a nyolc év szocialista kormányaihoz képest is”.

A szakértő szerint Mesterházy láthatóan kísérletet tesz rá, hogy reparálja az „elmúltnyolcév” bizonytalanok körében továbbra is meglehetősen negatív megítélését, amivel tehát azokhoz is szólni kíván, akiket Bajnai és frissen megalakult pártszövetsége megcélzott.

„Kérdés persze, hogy e vállalkozás mennyire lesz sikeres. Az ellenzéki táboron belül folyó kvázi előválasztási küzdelmet egyébként a nagyobbik testvér pozíciójából kezelte. Közvetlenül nem nagyon vágott oda riválisának, az Együtt 2014-PM szövetségnek, ugyanakkor az egész esemény azt sugallta: Mesterházyt miniszterelnök-jelöltként pozicionálják, ami az egyik legkritikusabb kérdés a 2014-es választást és az előválasztási küzdelmet illetően, és amelyen akár az együttműködés is múlhat. A román miniszterelnök meghívása sem előzetesen, sem utólag nem tűnik szerencsés választásnak: a zászló-ügy és a plágiumvád alkalmat ad a sajtónak arra, hogy Mesterházy – akár a szocialisták nemzetpolitikáját illető – mondandóját felülírva Victor Pontáról folytasson diskurzust” - értékelt lapunknak Magyar Kornélia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.