Magyar ingatlanpanama Moszkvában

Legkevesebb tízmilliárd forintos kára származhatott a magyar államnak a moszkvai kereskedelmi képviselet bűncselekménygyanús értékesítése miatt.

Ezt állítja hétfői számában a Magyar Nemzet a birtokába került titkosszolgálati és külügyminisztériumi dokumentumokra hivatkozva. A napilap emlékeztetett: az ötemeletes irodaház és a hozzá tartozó hétszintes vendégház értékesítési kálváriája 2005-ben kezdődött. Mint írták, a Nemzetbiztonsági Hivatal idén márciusi összegzéséből kiderül, hogy "egy ismeretlen személyi kör évekkel a tényleges szerződés megkötése előtt tisztázatlan körülmények között értékesítette a Magyar Köztársaság moszkvai kereskedelmi képviseletét".

A titkosszolgálat szerint az ügylet kapcsán számos szabálytalanság történt, köztük az ingatlan értékbecslési eljárása, mert a vételárat a tényleges piaci ellenérték, 15-20 milliárd forinttal szemben 4 milliárd forintban határozták meg - írta a lap. Balajti László, az NBH főigazgatója az ügyészséghez továbbította a tudomására jutott információkat. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt nyomoz, gyanúsított még nincs.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.