Magyar Gyógyszerész Kamara: megtévesztette a patikusokat?

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Magyar Gyógyszerész Kamara és a Galenus Kft. ellen a Gazdasági Versenyhivatal megtévesztő reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A hivatal közleménye szerint a kamarai tagoknak tavaly októberben postázott kamarai levél azt a benyomást kelti, hogy a Galenus Kft. kizárólag a kamara tulajdonában van, holott a cégnyilvántartás adatai szerint két magánszemély is jelentősebb részesedéssel rendelkezik abban. A GVH kifogásolja azt is, hogy ez az ajánlás alkalmas lehet a gyógyszerészekben azt a benyomást kelteni, hogy a kiadvány népszerűsítése a kamara köztestületi, s nem tulajdonosi érdeke, valamint, hogy a Patika Magazin című lapra történő előfizetés lehetőséget teremt a gyógyszertári gondozásra szánt kormányzati kompenzációra.

Fentieken túl a Galenus Kft. olyan állításokat fogalmazott meg a „Médiaajánlat 2012” elnevezésű dokumentumban, melyek alapján a Patika Magazin potenciális hirdetői arra a következtetésre juthatnak, hogy a kiadvány, hitelesített adatokkal alátámasztva, az egyik legnagyobb nyomtatott példányszámú és elérésű, valamint a fogyasztók számára ingyenes patikai újság.

Lapunk a GVH közleményével kapcsolatban kereste a Magyar Gyógyszerész Kamarát, alelnöke későbbre ígért választ. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.