Magyar Főnix Mozgalom alakult

Pártot alapítottak volt jobbikos politikusok Magyar Főnix Mozgalom (MFM) néven; a párt célja a nemzeti radikális oldal teljes lefedése - közölte Bíber József Tibor, az MFM elnöke pénteken Budapesten.

Az áprilisban alakult pártot szeptember 15-én jegyezte be a bíróság - mondta a sajtótájékoztatón az új szervezet vezetője, aki - közlése szerint - 2008-ig a Jobbik alelnöke volt. Véleménye szerint a Jobbik "belső erodálódásnak indult", és mint hangsúlyozta, a csalódott jobbikosoknak kívánnak alternatívát nyújtani.

Bíber József Tibor azt mondta, "a rendszerváltás óta senki nem talált üdvözítő megoldást arra az óriási problémára, amely főként a vidék lakosságát sújtja: az etnika bűnözés, nevezzük nevén, a cigánybűnözés  kérdésére". Ezt a kérdést szerinte az Orbán-kormány sem tudta megfelelően kezelni.

A roma integráció kapcsán a párt elnöke arról beszélt, hogy ameddig nem ismert a hazai cigányság pontos létszáma, addig nem lehet orvosolni a cigányság problémáját.

Ezzel kapcsolatban az MFM alelnöke, Szöőr Anna azt mondta, a cigány lakosság érdeke is, hogy a népszámláláskor bevallják származásukat, mert "máskülönben megint hamis statisztikai adatokkal" fognak dolgozni a kutatások során.

Pártot alapítottak volt jobbikos politikusok Magyar Főnix Mozgalom
Megalakult ma a Magyar Főnix mozgalom
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.