Magyar fiatalok mennek Auschwitzba az Élet menetére

Kétszáz magyar fiatal indul ma hajnalban Auschwitzba, hogy részt vegyen az Élet menete 26. alkalommal meghirdetett lengyelországi emlékprogramján.

Az Élet Menete Alapítvány közleménye szerint a nemzetközi oktatási programban 53 országból több tízezer fiatal vesz részt. "A program a történelmi emlékezés mellett az előítélet, a gyűlölet társadalmi gyökereire segít rávilágítani" - írta a szervezet.

Az alapítvány - saját magyarországi programjai mellett - tizenegyedik éve utazik magyar fiatalokkal a nemzetközi megemlékezésre. A főként tanulókból álló küldöttséget az idén elkíséri Varsányi Imre holokauszttúlélő, Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója, Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnöke, Verő Tamás rabbi és Horovitz Tamás, a debreceni zsidó hitközség elnöke.

A közös főhajtás április 8-án, hétfőn 11 óra 45 perckor lesz az egykori auschwitzi koncentrációs tábor magyar barakkja előtt.

Az alapítvány közleményében kitért arra, hogy a "hazai, hagyománnyá vált Élet menetére", április 21-én délután 4 órára, Budapestre több tízezer résztvevőt várnak. A magyarországi megemlékezés díszvendége a második világháború idején életek százait megmentő svájci konzul, Carl Lutz lánya lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.