Magosz: újabb ügyben nyomoznak a bábolnai polgármester ellen

Budai Gyula, a Magosz igazgatója szerint egy újabb bábolnai földeladási ügyben nyomoz az ügyészség Horváth Klára MSZP-s polgármester ellen.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének szövetségi igazgatója azt mondta: a 2007-es ügyben a hűtlen kezelés gyanúja merül fel a polgármesterrel, az MSZP országgyűlési képviselőjével szemben, ugyanis jelentős vagyonvesztés érte az államot azáltal, hogy a 227 millió forint értékű földterület közel egymilliárd forint értékben került egy gazdasági társasághoz azáltal, hogy kezdeményezték a terület művelési ágból való kivonását és átminősítését ipari parkká.

Budai Gyula úgy fogalmazott, hogy Horváth Klára "az ingatlanmaffiát megszégyenítő módszerrel" játszotta át a 240 hektáros területet egy gazdasági társaságnak.

Horváth Klára közölte: a nemzeti földalapkezelő szervezet teljesen jogszerű körülmények között adta el a földterületet két magánszemély gazdálkodónak. Hozzátette: az eladási ár 165 millió forint volt, ehhez képest 227 millió forintért vették meg a földet, tehát az államot nem érte kár. Elmondta: a terület azóta is szántóföld, azaz nem vonták ki a művelésből, és továbbra is két magánszemély a tulajdonosa. Az tény - folytatta - , hogy szabályozási terv készült, miszerint ipari területté minősítik, ha lesz befektető.

A bábolnai polgármester kitért arra, hogy az eladást követően a nemzeti földalapkezelő ellenőrző bizottsága megvizsgálta az ügyet és teljesen jogszerűnek talált mindent. "Ehhez az egész ügyhöz nekem annyi közöm van, hogy én vagyok Bábolna polgármestere" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy az ügylet jogi lebonyolításában nem vett részt.

Horváth Klára cáfolta Budai Gyula azon állítását, miszerint ő készítette volna a két magánszemély földvásárlási pályázatát. Megjegyezte: az tény, hogy a szerződés aláírásakor jelen volt. A polgármester azt is cáfolta, hogy segédkezett volna a válásában Jagarics Ferenc, a Vivax Kft. ügyvezetője. (Budai Gyula szerint ennek a kft.-nek a tulajdonába került a földterület.) Horváth Klára elmondta azt is: neki nincs tudomása arról, hogy ebben az ügyben is vizsgálódik az ügyészség.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.