Magára hagyott kisbuszban kiabáltak segítségért a menekültek

Hegyeshalom közelében a rendőrök segélykiáltásokat hallottak egy magára hagyott, lezárt kisbuszból. Kiderült, hogy tíz iraki migráns zsúfolódott össze a járműben – tudta meg a Hvg.hu.

A mosonmagyaróvári rendőrök hétfőn 13 óra 10 perckor Hegyeshalom térségében észleltek egy út szélén leállított, német rendszámú kisbuszt. A járműben sofőr nem volt, azonban a rendőrök a raktérből segélykiáltásokat hallottak. A járőrök az utastér hátsó, illetve oldalsó ajtaját kinyitották, mire kiderült, hogy az autóban 10 iraki állampolgár zsúfolódott össze. A külföldiek jogszerű belföldi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök az autót lefoglalták és a bevándorlókat előállították – írják.

Csak az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye területén 58 tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránst (szíreket, afgánokat, irakiakat és pakisztániakat) állították elő a rendőrök. Hat szír állampolgárt hétfőn, nem sokkal dél után 500 méterrel a határ előtt fogtak el, egy kerékpáros férfit pedig késő délután az M1-esen, Lébény térségében tartóztattak fel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.