Magánzsaru lett Sutka tábornokból

A volt hajdú-bihari rendőr-főkapitány biztonsági cégének fegyveres járőrei is vigyáznak a közterületeken Debrecenben és több megyei városban. A cég távfelügyeleti központot működtet, több településen pedig reagáló egységeket hoz létre.

Hajdú-Bihar legnagyobb biztonsági szolgáltató cégének a fegyveres járőrei is vigyázzák a közterületek biztonságát Debrecenben és több megyei városban - jelentette be Sutka Sándor nyugalmazott rendőr dandártábornok, a zrt.-vé most átalakult Pannon Guard Biztonsági  Szolgáltató elnök-vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szervezeti átalakulással a cég egyfajta szakmai filozófiaváltást tervez, aminek központi kérdése a bűnmegelőzés kiszélesítése - mondta a volt hajdú-bihari rendőr-főkapitány, miután a főkapitányság jelenlegi vezetőivel, a városi rendőrkapitányokkal, a szakmai kamarával, a polgárőrszövetség és a debreceni közterület-felügyelet vezetőivel tartott megbeszélést.

Sutka Sándor hangsúlyozta: az üzleti alapon működő cég a közbeszerzésekkel elnyert munkáján túlmenően kapcsolódik be a bűnmegelőzési-járőrözési tevékenységbe. Ez azt jelenti, hogy ilyen szempontból ellenőrzik a jövőben az általuk biztosított objektumok, vagy rendezvények környékét is.

Ahol kell és lehet, maguk intézkednek a közbiztonság érdekében, más esetben pedig értesítik a rendőröket, akik soron kívül, gyors  reagálással kezelik ezeket a bejelentéseket.

A cég folyamatos távfelügyeleti központot működtet, Debrecenben két kocsival fegyveres járőrözést látnak el a nap 24 órájában, több településen pedig reagáló egységeket hoznak létre a közbiztonság javítása érdekében.

Sutka Sándor beszámolt arról, biztonsági embereik valamennyi debreceni autóbuszon ott vannak. Elsődleges feladatuk az volt, hogy előzzék meg a vadonatúj járművek megrongálását, de ennél sokkal többet sikerült elérniük: eltűntek a debreceni tömegközlekedési eszközökről a zsebtolvajok, a garázdák, a kötekedő emberek.

Aranyi István ezredes, hajdú-bihari rendészeti főigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrség szakmailag segíti a magán biztonsági szolgálatok munkáját, munkatársainak továbbképzését, akik - együttműködve a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a közterület-felügyelőkkel - jelentősen hozzájárulhatnak a közterületek biztonságának, valamint a bűnmegelőzés javításához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.