Magafajtái buktatták meg a gárdafőkapitányt?

Nincs szükségem semmiféle gárdistalányokra, szeretem a feleségem – így próbálta cáfolni a félrelépéseiről szóló pletykákat pár hónapja Kiss Róbert, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője. Most, hogy a szeretőjéről és róla kompromittáló felvételek kerültek nyilvánosságra, azonnal lemondott.

„Kiss Róbert és a szeretője.” Ezzel a címmel jelent meg egy videó a YouTube portálon. A kétperces felvételen a gárda „főkapitánya” hevesen ölelget és csókolgat egy fiatal, szőke lányt. Kiss Róbert nős ember, a videón szereplő lány nem a felesége. Nem sokkal azt követően, hogy a kínos felvétel szélesebb körben is terjedni kezdett, a Magyar Nemzeti Gárda sajtóosztálya közleményben tudatta: Kiss Róbert lemond tisztségéről.

A videón látható lány minden valószínűség szerint F. Emese, ő maga is a gárda tagja. (Próbáltuk megszólaltatni Kiss Róbertet és F. Emesét is, de – mint az várható volt – mindkettejük mobiltelefonja ki volt kapcsolva.)

Kettejük viszonyáról régóta terjednek pletykák szélsőjobbos körökben, olyannyira, hogy a jobbikos Barikád pár hónapja rá is kérdezett a híresztelésekre. A gárdavezető akkor – jelezve, hogy jogi lépéseket fontolgat az ügyben – kategorikusan tagadott. Kiss Róbert megnyugtatott mindenkit, hogy a „házasságom rendben van. Nincs szükségem semmiféle gárdistalányokra, szeretem a feleségemet”. Hozzátette: „a feleségem meglehetősen edzett már, hiszen annyi mocskot zúdítottak a nyakunkba az elmúlt években, hogy nehéz meglepni”.

A szélsőjobboldali, félkatonai szervezetet vezető Kiss Róbert lemondása – bármilyen furcsa ilyet mondani – precedens lehet, főként azon pártok képviselői számára, amelyek a család szentségét és a keresztény értékrendet hirdetik. (Feltéve, de nem megengedve, hogy közöttük is akadnak házasságtörők.) Ugyanakkor folynak a találgatások arról, hogy kik készítették a kompromittáló videót.

Az imént idézett barikádos interjú után nyílt levél jelent meg a világhálón „Ifjú Gárdisták” aláírással. A névtelenségbe burkolózó, de bennfentesnek látszó szerzők „arcpirító gyalázatnak” minősítették a gárdavezető nyilatkozatát, és legyávázták, amiért „nem mered felvállalni kis kalandodat Emesével”. A levél szerint egy vezető részéről az a legnagyobb bűn, ha a „saját embereinek hazudik, és a saját bajtársait csapja be”. Az úgynevezett Ifjú Gárdisták közölték, hogy nem nyugszanak, amíg olyan főkapitányt nem kapnak, akire felnézhetnek, és szép lassan mindaddig adagolni fogják a bizonyítékokat, amíg a gárda ki nem veti magából „ezt a gennyes tályogot”.

Könnyen előfordulhat tehát – sőt: pillanatnyilag ez a verzió tűnik valószínűnek –, hogy Kiss Róbertet a magafajtái leplezték le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.