Maga Budaházy verette meg Csintalant?

Állítólag több nyomozati vallomás szerint is Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, méghozzá vasrudakkal. Budaházy így akart bosszút állni, amiért a Hír TV műsorvezetője ügynöknek és provokátornak nevezte - számolt be a HírTV a birtokukba került nyomozati dokumentumokra hivatkozva.

A HírTV először hétfőn, a reggeli híradójában mutatott be egy birtokukba jutott - általuk bizonyító erejűnek nevezett - rendőrségi felvételt, melyen az látható, hogy a Magyarok Nyilai szervezet tagjai átveszik a futball-labdába rejtett robbanóanyagot, és kocsijuk csomagtartójába teszik, majd a világos színű autóhoz mennek. Az ügyészség szerint a parkoló járműben maga Budaházy György ült, aki a gyanú szerint a támadássorozat kitervelője volt - számolt be a HírTV.

Az MTI ezzel kapcsolatban kedden megkereste az ügyészség szóvivőjét, aki elmondta: a felvételek 2009. április 8-án készültek, azon az estén, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette, s bár ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban. A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak, és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt - mondta Fazekas Géza.

Kedden - az ügy birtokukba került nyomozati dokumentumaira hivatkozva - szintén a HírTV közölte azt is, hogy "több nyomozati vallomásban is szó van arról, hogy Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort 2007. december 11-én a műsorvezető lakásánál".

A HírTV birtokába jutott dokumentumok szerint Csintalan Sándort több hétig követték, mielőtt a támadást végrehajtották volna. A vallomásokból az is kiderül: Budaházy György bízta meg ezzel az akcióval T. Csabát, hogy bosszút álljon, mert a HírTV műsorvezetője ügynöknek és provokátornak nevezte őt. Az ügyészség szerint a támadást vasrudakkal hajtotta végre a T. Csaba vezette sejt, amelynek tagja volt a P. testvérpár és Sz. Frigyes egyetemista - közölte a HírTV.

A Magyar Nemzet keddi számában írta, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás sorozatra készültek. Az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is.

A lap ezt követően szerdán szintén "a Budaházy György nevével fémjelzett büntetőügy nyomozati dokumentumaira" hivatkozva azt is megírta, hogy a Hunnia Mozgalom néhány katonája 2008 októberében Lapid Lajosnak, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesének kocsijára szerelt fel egy bombát. Az akció nem járt sikerrel, mert az időzítő rossz volt, és a pokolgép nem robbant fel. A csoport azonban nem tudta leszedni a robbanószerkezetet, mert nem volt rá idő - olvasható a lapban. A vallomások szerint Lapid autóján egy hónapig rajta volt a robbanószerkezetet rögzítő mágnes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.