Mádl Ferencről nevezik el Tihany főterét

Az egy éve elhunyt egykori köztársasági elnökről, Mádl Ferencről nevezik el Tihany megszépülő főterét. Tósoki Imre, a község polgármestere ezt azzal indokolta, hogy Mádl Ferenc kedves és szerény személyisége elnyerte a tihanyiak rokonszenvét és tiszteletét.

A tér felújítása az európai uniós támogatásból megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt részeként június 15-ére készül el. A képviselő-testület döntése értelmében a teret Mádl Ferencről, az egy éve elhunyt köztársasági elnökről nevezik el.

Tósoki Imre, a község polgármestere ezt azzal indokolta, hogy Mádl Ferenc kedves és szerény személyisége elnyerte a tihanyiak rokonszenvét és tiszteletét.

Az önkormányzat közleménye szerint hároméves előkészítés után sikerült elindítani az Európai Unió és a magyar állam által közel 600 millió forinttal támogatott, összességében majdnem 800 milliós beruházást, amelyhez hasonló nagyságrendű munka a Club Tihany építése óta nem volt a félszigeten.

A látványos építési munkák kora tavasszal kezdődtek, de az átkeresztelt főtér, a Füredi-öbölre legszebb panorámát nyújtó Pisky sétány, illetve az úgynevezett Visszhang-dombi parkoló elkészül a nyári szezon első napjára.

Tósoki Imre szerint a beruházások a legnagyobb turistaszezon idejére leállnak, és majd szeptembertől folytatódnak, hogy jövőre teljesen befejeződjön a projekt.

A program informatikai fejlesztései közé tartozik az a pocket guide rendszer, amelyhez hasonló még csak néhány helyen működik az országban. A Tihanyi Legenda Projekt részeként kiépülő digitális idegenvezető közvetlenül kapcsolódik majd kedvelt internetes felületekhez, illetve az okostelefonokon is alkalmazható lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.