Mádl Ferencet támadja Lázár?

Lázár János a rendszerváltás előtti tudományos minősítéseket ostorozva elfeledkezett arról, hogy a Tudományos Minősítő Bizottság titkári tisztségét 1984-től 1990-ig Mádl Ferenc töltötte be - emlékeztet Lendvai Ildikó közleménye. Az MSZP-s politikus szomorúnak tartja, hogy neki kell megvédenie a Fidesz bosszúszomjas támadásától a feddhetetlen néhai köztársasági elnököt.

A köztársasági elnök ügyében meghátrálásra kényszerült Fidesz a magyar tudományon állna bosszút - állítja Lendvai Ildikó, az országgyűlés emberi jogi bizottságának szocialista tagja, aki keddi közleményében emlékeztetett arra, hogy hétfőn a Fidesz vezérszónoka a pártja nevében a napirend előtt „a rendszerváltozás előtt és a rendszerváltozáskor szerzett tudományos címek, doktori jogok, tudományos minősítések” felülvizsgálatáról beszélt. Közölte azt is, ha a tudományos világnak volt bátorsága az elnök dolgozatáról dönteni, akkor „tisztítsa meg saját magát, és kezdje ezt a vezetőkön”.

Lendvai Ildikó szerint az ellentámadással nemcsak az a baj, hogy süt belőle a bosszú és a sár szétkenésének szándéka, nemcsak az, hogy kollektív bűnösnek kiáltja ki a magyar tudósokat, akiknek eddig az ország hírnevét, a magyarok tehetségének elismerését köszönhettük. "A baj az, hogy a rendszerváltás előtti tudományos minősítéseket ostorozva elfelejtkeznek arról, hogy a Tudományos Minősítő Bizottság titkárát a rendszerváltozás előtt és a rendszerváltozáskor, 1984-től 1990-ig Mádl Ferencnek hívták" - emlékeztet az MSZP-s politikus.

"Uraim, biztos, hogy megéri? Megéri a távozó elnök körüli utóvédharcok jegyében besározni egy másik, feddhetetlen köztársasági elnököt, akit egyébként a Fidesz jelölt, és aki már nem tud védekezni? Nem az MSZP-nek kell az oktalan és illetlen támadástól megvédenie Mádl Ferencet. Megvédi őt saját tudományos és közéleti tisztessége. De mindenkinek szót kell emelni az ellen, hogy egy politikai kudarc miatti bosszú ártatlanokat találjon el" - zárul Lendvai közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.