Orbán nyomdokában Mádi László

Mádi László fideszes politikus azzal, hogy az ország teljesítményét rossz színben tünteti fel, nem tesz mást, mint folytatja azt, amit pártelnöke, Orbán Viktor elkezdett. Ám Magyarországnak árt minden ilyen nyilatkozat - véli az MSZP.

Mádi László fideszes politikus azt folytatta, amit Orbán Viktor, a párt elnöke elkezdett, Magyarországnak azonban árt minden olyan nyilatkozat, amely az ország teljesítményét rossz színben tünteti fel - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az ellenzéki politikus sajtótájékoztatójára reagálva.

Mádi László csütörtökön kijelentette: Magyarországon nem csökken, hanem tovább nő a válság a következő fél évben. Ami Magyarországon folyik, az nem válságkezelés. A kormány adóátrendezést hajtott végre július elsejétől, a vállalkozók azonban azt mondják, hogy az adóátrendezés hatására nem érzékelnek kedvezőbb jeleket a gazdálkodásukban - tette hozzá.

Az ország teljesítményét rossz színben feltüntető nyilatkozatok sorát Orbán Viktor kezdte, aki a válságkezelés további módjaként a  költekezést jelölte meg - vélekedett a kormánypárti politikus, aki szerint erre a nemzetközi pénzvilág elutasítóan reagált, és ezért  Magyarországot kockázatos országnak tekinti.

Tukacs István úgy vélte, az ilyen nyilatkozatok nem növelik az ország iránt egyébként is törékeny pénzügyi bizalmat. Kár, hogy Mádi László nem az országot tekinti fontosnak, hanem azt, hogy megfeleljen a Fidesz válságkezelés szempontjából értékelhetetlen elveinek.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke keddi közleményében azt írta,  pártja szerint mára kockázati tényezővé vált a Fidesz politikája. A szocialisták első embere véleményét a világ egyik legnagyobb hitelminősítőjének, a Standard and Poor,s-nak "egyértelmű üzenetére" alapozta, miszerint nem javít Magyarország besorolásán, mert az ellenzék viselkedése túl nagy kockázat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.