Mádi venyigével is fűthet a francia grófnő

Hordós borokat értékeltek, a tavalyi évjáratot elemezték, de a termőhely és a kék szőlők fenolos érettségének összefüggéseiről is beszélgethettek borászok, szőlőtermelők, borkereskedők és a borkultúra iránt érdeklődők Egerben, a ma zárult országos szőlészeti és borászati konferencián.
- A venyigét kis el lehet adni, az is lehet marketing-elem. Találkoztam olyan francia grófnővel, aki azt ecsetelte, hogy az egyik dűlőből gyűjtött Cabernet Sauvignon-venyigéjük sokkal jobban ég a kandallóban, mint a másik. Hát, most majd lehet a Nyúlászóból, a Szent Tamásról vagy az Úrágyáról származó mádi nyalábokkal is fűteni, mert felajánljuk ezt a lehetőséget is a vevőinknek – mondta Szepsy István Tokaj ikonikus borásza pénteken, az Egerben rendezett országos szőlészeti és borászati konferencián, miközben arra biztatta a jelenlévőket: építsék szisztematikusan saját brandjüket.

A háromnapos eseményre Magyarország valamennyi borvidékéről érkeztek szakemberek, akik egyebek között arról tájékozódhattak, mi várható 2016 után a szőlőtelepítés engedélyezési rendszerében, milyen támogatásokhoz juthatnak 2015-ben, s értékelték az egyes borrégiók 2014-es évjáratait. Gál Lajos, a konferenciát rendező egri főiskola borkultúra központjának vezetője tudósítónknak azt mondta: közel háromszázan vettek részt a háromnapos tanácskozáson, amelynek legfőbb célja a tudás átadása és az információk megosztása volt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.