Macskát akart-e főzni a fideszes alpolgármester?

Óriási felháborodást váltott ki a Facebookon egy fénykép, amelyen Juhász István, Apc település fideszes alpolgármestere egy macskát tart a farkánál fogva egy üst felett.

Az ominózus fotón Juhász István, Apc fideszes alpolgármestere egy macskát a farkánál fogva tart egy üst felett. A képet a 60lap.hu egyik olvasója küldte be a portálnak, amely azt írja: szeptember 21.-én, a szüreti felvonuláson, főzés közben készült a fotó. A portál arról nem tudott tájékoztatást adni, a cica meg lett-e főzve, vagy csak így kínozták szerencsétlen állatot.

A fotó a Facebookon mindenestre nagy felháborodást keltett, az egyik hozzászóló a linket elküldte a Heves megyei rendőrségnek, feljelentés formában.

A fotóról a Blikk is beszámolt. A lapnak Juhász István azt mondta: nem betette, éppen hogy kivette az állatot a kondérból. "Belemászott a macskánk a pörköltnek előkészített húsba, én meg a farkánál fogva kiszedtem. Másképp megkarmolt volna – nyilatkozta a legutóbbi választáson a legtöbb szavazattal a helyi testületbe került alpolgármester, aki szerint olyanok irkálták a kommentárokat, akik ott se voltak. Az állatvédőktől pedig nem tart: – Mit csinálnak velem? Felakasztanak? – kérdezett vissza." - írta a lap.

Az MSZP is reagált a hírre. Közleményük szerint valami nagy baj van a Fidesz háza táján, politikusaik egyre másra keverednek vállalhatatlan ügyekbe, egyre többször merül fel az erkölcstelenség bűne is. Sorolják is az eseteket: "volt országgyűlési képviselő, aki feleségét és élettársát is agyba-főbe verte, volt alpolgármester, aki drogozásba keveredett. Most meg Juhász István, Apc alpolgármestere verte ki a biztosítékot azzal, hogy egy macskát tart a farkánál fogva egy üst fölött, mintha bele akarná tenni, meg akarná főzni".

Az ellenzéki párt szerint "az asszonyverés után egy ország röhögött azon, hogy egy vak komondor mindennek az oka. A drogozós videó után egy ország röhögött az alpolgármester nyilvános vizelésén, mellyel bizonyítani próbálta ártatlanságát. Juhász István most meg azt magyarázza, ő éppen kivette a levesbe belemászott macskát az üstből" - fogalmaznak. 

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, ha valaki macskát akar főzni. "Ez állatkínzás, ami mélységes erkölcsi sötétségre utal, és nemcsak a politikában, de a teljes társadalomban megvetendő" - írták. A párt ezért - fölvetve Orbán Viktor felelősségét abban, hogy pártja ilyen politikusokat tud csak kinevelni - követeli az ügy azonnali tisztázását. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.