Megúszhatja az előzetest a volt BKV-vezér

Megúszhatja az előzetes letartóztatást Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatóját ugyanis házi őrizetben tartaná a Fővárosi Főügyészség: a vádhatóság erre tesz indítványt a bíróságnak. Antalt kedden vettek őrizetbe a rendőrök. Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, a gyanúsított ugyanis együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.

A BKV Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Antal Attilát kedden vette őrizetbe a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ugyan kezdeményezte az ügyészségnél az előzetes letartóztatás indítványozását, de a vádhatóság ennél enyhébb kényszerintézkedés elrendelését indítványozza.

A Budai Központi Kerületi Bíróság várhatóan ma dönt a kényszerintézkedésről, mivel az őrizet 72 órás időtartama pénteken jár le.

A rendőrség kedden azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött.

Megszegte a vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt. Antal Attila jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója.

A vádhatóság péntek reggel arról tájékoztatott, hogy "a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. Sz.né dr. Sz. Eleonóra és társai ellen folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Főügyészség ma reggel indítványozta – a nyomozó hatóság előterjesztésében foglaltakkal egyezően, figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására - A. Attila gyanúsított házi őrizetének elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon".

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője mindezt annyival egészítette ki, hogy Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.