Luxemburgba menekíti kábelcsatornáit az RTL

Az RTL-csoport a teljes kábelportfóliót Luxemburgba költözteti, az anyacéghez, ahol a CLT-UFA nevű RTL-cég fennhatósága alatt működik majd tovább. Az érintett csatornák a Cool TV, a Film+, a Film+2, az RTL+, a Sorozat+, a Muzsika TV, az RTL II. A kábelcsatornák a Muzsika TV kivételével eddig is a román médiahatóság ellenőrzése alatt álltak, az RTL Klub viszont maradna itthon bejelentve - írta az Index.

A portál szerint a kábelcsatornák a Muzsika TV kivételével eddig is a román médiahatóság ellenőrzése alatt álltak, és Romániában voltak bejegyezve, azaz a húzásnak nem a reklámadó elkerülése lehet az oka – az RTL ugyanannyit fizet majd a költözés után is, mint addig. Az RTL Klubot a cég a jelenleg használt frekvenciája miatt nem költöztetheti el Magyarországról.

A luxemburgi anyacég közleménye szerint az RTL-csoport magyarországi kábelcsatornáit a jövőben luxemburgi licencek alatt kívánják működtetni. - A magyarországi kedvezőtlen gazdasági helyzetet átértékelve úgy döntöttünk, hogy költséghatékonyabbá tesszük a kábelportfólió működését, és Luxemburgba költöztetjük a tévéket, ahol megfelelő infrastruktúrával és stábbal rendelkezünk - áll a közleményben.

Az átstrukturálás a magyarországi reklámadó megfizetését semmilyen értelemben nem befolyásolja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.